Zapečená růžičková kapusta
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
půl kila růžičkové kapusty
15-20 dkg tvrdého sýra
1-2 lžíce hladké mouky
čtvrt litru šlehačky
2-3 stroužky česneku
cibule
15-20 dkg slaniny
3 hrsti strouhanky
3 lžíce parmezánu
trochu oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na cibulce a dáme stranou.
2. Kapustu nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, moukou a solí a pepřem.
3. Přidáme slaninu a cibuli a směs dáme do zapékací mísy.
4. Zalijeme smetanou, kterou předtím zlehka osolíme a opepříme.
5. Strouhanku smícháme s parmazánem a trochou oleje a posypeme kapustovou směs.
6. Pečeme při 175 stupních asi 30-35 minut. Podáváme jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?