Zapečená růžičková kapusta

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

půl kila růžičkové kapusty
15-20 dkg tvrdého sýra
1-2 lžíce hladké mouky
čtvrt litru šlehačky
2-3 stroužky česneku
cibule
15-20 dkg slaniny
3 hrsti strouhanky
3 lžíce parmezánu
trochu oleje
sůl, pepř

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na cibulce a dáme stranou.

2. Kapustu nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, moukou a solí a pepřem.

3. Přidáme slaninu a cibuli a směs dáme do zapékací mísy.

4. Zalijeme smetanou, kterou předtím zlehka osolíme a opepříme.

5. Strouhanku smícháme s parmazánem a trochou oleje a posypeme kapustovou směs.

6. Pečeme při 175 stupních asi 30-35 minut. Podáváme jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?