Zapečená růžičková kapusta

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

půl kila růžičkové kapusty
15-20 dkg tvrdého sýra
1-2 lžíce hladké mouky
čtvrt litru šlehačky
2-3 stroužky česneku
cibule
15-20 dkg slaniny
3 hrsti strouhanky
3 lžíce parmezánu
trochu oleje
sůl, pepř

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme na cibulce a dáme stranou.

2. Kapustu nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, moukou a solí a pepřem.

3. Přidáme slaninu a cibuli a směs dáme do zapékací mísy.

4. Zalijeme smetanou, kterou předtím zlehka osolíme a opepříme.

5. Strouhanku smícháme s parmazánem a trochou oleje a posypeme kapustovou směs.

6. Pečeme při 175 stupních asi 30-35 minut. Podáváme jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková