Zabíjačka, zpěv i koledníci. Ve Zlíně byl tradiční Tříkrálový festival

Vybranými penězi podle ní Charita Zlín podporuje lidi v nouzi, ale také třeba fungování Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích

Zasněžený Zlín nabídl tradiční Tříkrálový festival a k tomu metráky zabíjačkových specialit. 

Nechyběla mezi nimi klasická černá polévka, kterou lidem rozlévaly veřejně známé osobnosti z regionu.

Zájemcům byla k dispozici za dobrovolný příspěvek, který poputuje do tříkrálové sbírky. Akci před kostelem Panny Marie Pomocnice křesťanů na sídlišti Jižní Svahy pořádala tradičně zlínská charita.

Vybranými penězi podle ní Charita Zlín podporuje lidi v nouzi, ale také třeba fungování Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích, zlínského centra denních služeb pro seniory nebo azylového domu pro matky s dětmi. Loni se na Zlínsku do kasiček pečetěných charitou vybralo více než 2,1 milionu korun.

Nejen polévku, ale i další zabijačkové pochutiny přichystal pro festival řezník Marcel Pospíšil z Holešova na Kroměřížsku. "Po minulém roku, kdy bylo 400 porcí polévky málo, jsem jich letos vzal 600. Jinak je tady vařené maso, vařený ovar i naše zabijačkové speciality. Připravujeme to den dopředu, zabalíme to a tady se to prodává. Snědí se tady zhruba čtyři prasata," řekl Pospíšil.

autor: pes

Související