Za usmrcení dvou silničářů má jít polský řidič nákladního vozu na tři roky do vězení

9. březen 2023 14:24

Polský řidič, jkterý při dopravní nehodě usmrtil dva silničáře, si má odsedět tři roky za mřížemi. Okresní soud v Uherském Hradišti mu 9. března 2023 také uložil zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu pěti let.

V srpnu 2021 se stala u Kunovic na Uherskohradišťsku tragická nehoda. Nákladní vůz řízený polským řidičem tehdy narazil do odstavené dodávky silničářů. Ta následně srazila a usmrtila dva muže ve věku 57 a 58 let, kteří pracovali u krajnice.

Řidiči za usmrcení z nedbalosti hrozilo až šestileté vězení. Zatímco loni při zahájení hlavního líčení obžalovaný vinu odmítl, později se přiznal. Opakovaně vyjádřil lítost a omluvil se pozůstalým. Okresní soud v Uherském Hradišti vynesl 9. března 2023 rozsudek a uložil muži tři roky vězení a zákaz řízení motorových vozidel na pět let. Rozsudek není pravomocný, obhajoba si ponechala lhůtu na odvolání.

Dvaačtyřicetiletý Adrian Pawel Wróbel, který dosud nebyl soudně trestaný, se z vynesení rozsudku omluvil. Při minulém jednání však soud požádal o mírný trest. Tvrdil, že neví, co se s ním v autě stalo. "Nic jsem neudělal naschvál. Je mi to velice líto, chtěl bych se všem znovu omluvit. Sám to těžko zvládám a nedokážu si představit, jak to zvládají rodiny zemřelých. Kdybych neměl děti, tak bych si asi vzal život," řekl Wróbel. Nyní užívá antidepresiva a ambulantně se léčí na psychiatrii.

Spustit audio

Související