Z trolejbusu ve Zlíně si udělali hospodu. Dva muži navíc neměli roušky

26. březen 2020 12:33

Náhradu za zavřené hospody si pokusili udělat dva cestující ve středu večer v MHD ve Zlíně. Jejich protiprávní počínání ukončila přivolaná hlídka městské policie.

Dva muži vybavení zásobou lahvového piva se usadili ve středu 25. března po půl osmé večer v Otrokovicích v kloubovém trolejbusu na lince 2, který směřoval do Zlína.

„Zřejmě okolnost, že jsou v době nouzového stavu a šíření koronavirové infekce podle vládního nařízení zavřené hospody, je přivedla na myšlenku, aby si udělali povyražení v prostorách trolejbusu. Sejmuli si ochranné roušky, popíjeli a chovali se velmi hlučně,“ uvedl mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

Čtěte také

Na upozornění řidiče, že musí mít nasazenu ochrannou roušku, nereagovali, na ostatní cestující ve vozidle při svém povykování nebrali žádný ohled.

„Řidiči nezbylo než požádat vysílačkou o pomoc dispečera a jeho prostřednictvím městskou policii. Hlídka si na tento trolejbus počkala na zastávce Malenovice-křižovatka,“ upřesnil. Strážníci zde museli oba výtržníky vyvést z vozidla.

„Trolejbus získal kvůli tomuto incidentu zpoždění 16 minut. Jakým způsobem případ s přestupníky dořešila městská policie, nám zatím není známo,“ uvedl službukonající dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.

Za nenošení roušky nebo zakrytí úst a nosu jiným ochranným prostředkem hrozí několikatisícová pokuta.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související