Vzal si i peníze určené pro žáky. Policisté obvinili ředitele školy na Kroměřížsku ze zpronevěry

7. květen 2019 15:33

Obviněný ve funkci ředitele základní a mateřské školy na Kroměřížsku zpronevěřil v druhé polovině loňského roku téměř čtyři sta šestnáct tisíc korun.

Policisté obvinili čtyřiapadesátiletého muže, který coby ředitel základní a mateřské školy na Kroměřížsku zpronevěřil v druhé polovině loňského roku téměř 416 tisíc korun. Za zpronevěru mu hrozí až pětileté vězení nebo peněžitý trest, sdělila kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Veškeré tyto finanční prostředky prohrál v kasinu nebo použil pro vlastní potřebu.
Simona Kyšnerová, mluvčí PČR Kroměříž

"Prostřednictvím svěřené platební karty provedl bezmála tři desítky výběrů z bankovních účtů školy sloužících pro účely fondu kulturních a sociálních potřeb a získal tak více než 364.000 korun. Dále od žáků školy přijal 57 tisíc korun na úhradu školy v přírodě, přičemž si z této částky ponechal bezmála 49 tisíc korun, a 12 tisíc korun na plavání, kdy z těchto peněz si vzal tisíc korun," uvedla mluvčí.

Muž si nechal i téměř 1500 korun na stravné od zaměstnanců školy. "Veškeré tyto finanční prostředky prohrál v kasinu nebo použil pro vlastní potřebu," uvedla mluvčí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související