Výroba slámového vína je velmi náročná, před lisováním musí bobule schnout až půl roku
Vinaři z Polešovic na Slovácku sbírají poprvé hrozny na slámové víno. Bobule mohou podle podmínek skladování vysychat až půl roku, než začne lisování.
Vybrat kvalitní hrozny, dobře je uskladnit, pravidelně kontrolovat a obrnit se trpělivostí. Tak ve stručnosti vypadá příprava na výrobu slámového vína. Poprvé to zkouší mladé vinařství v Polešovicích na Slovácku. V těchto dnech tam začíná sklizeň a vypravil se tam reportér Roman Verner.
Související
-
Vinařství z Boršic na Uherskohradišťsku uspělo na světové výstavě vín v New Yorku
Dvě stříbrné medaile získalo na mezinárodní výstavě vín v New Yorku vinařství Dvůr pod Starýma Horama z Boršic na Uherskohradišťsku.
-
Máme jednu z nejekologičtějších vesnic na světě! Obec Hostětín je v top 4 celosvětové soutěže
Obec Hostětín na Uherskohradišťku se probojovala do finále celosvětové ekologické soutěže Energy Globe Award.
-
Za názvem vesnice Jalubí na Uherskohradišťsku je legenda o léčivé vodě
V seriálu Mezi kopci a loukami Zlínského kraje jsme se zastavili na Uherskohradišťsku a zjišťovali podrobnosti o původu názvu obce Jalubí.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Po vstupu do EU opustily Lotyšsko desítky tisíc lidí. Odchází odborníci i celé rodiny
-
‚Jděte do pr**le.‘ Sochař Černý bránil v televizi své motýly na obchodním domě Máj v Praze
-
Podobnému autu jsem ještě nežehnal, řekl biskup po posvěcení chladírenského vozu pro Ukrajinu
-
Čínští plavci užili před olympiádou v Tokiu zakázanou látku, někteří z nich pak vybojovali medaile