Vyrazte o víkendu na klobáskobraní v Břeclavi, slovácké dožínky nebo na tématickou prohlídku Brna

26. červenec 2019

O tomto víkendu vás zveme do Svatobořic-Mistřína na dožínky, do Břeclavi na klobáskobraní či Moravské Nové Vsi na otevřené sklepy.

Letní tematické prohlídky Brna

  • 27. července, Brno

Na prázdniny je v Brně připravena nová letní série tematických prohlídek, tentokrát s profesionálními průvodci. Můžete si vybrat z deseti témat, z nichž většina je zaměřena na vznik Velkého Brna a jeho 100. výročí, takže nově s průvodcem projdete a poznáte jednotlivé městské části: Žabovřesky, Komín, Tuřany, Jundrov, Nový Lískovec, Židenice a Juliánov. Dvě další prázdninové procházky jsou věnovány slavným bitvám a soubojům.

Den otevřených ateliérů na mikulovském výtvarném sympoziu

  • 27. července, Mikulov

V sobotu můžou návštěvníci Mikulova nahlídnout přímo do ateliérů účastníků Mikulovského výtvarného sympozia Dílna. Ti tvoří na mikulovském zámku. Kromě otevřených ateliérů je také připravený program pro děti zaměřený na malování.

Slovácké dožínky ve Svatobořicích-Mistříně

  • 27. července od 17 hod, v parku u staré školy – Svatobořice-Mistřín

Těšte se na krojovaný průvod pro dožínkový věnec a zvaní hospodářů, vystoupí místní národopisné soubory: Lúčka, Slovácký krúžek, Soubor Mistřín, Krušpánek, Podkověnka, Rezedky a další.

Břeclavské klobáskobraní

  • 27. července, Břeclav – areál Na Včelíně

Gastronomická událost, kterou si žádný správný labužník nesmí nechat ujít. Čekají vás ochutnávky klobásek a pomazánek. V rámci celé akce je zajištěný také zábavný kulturní program s hudebním doprovodem country skupiny Čtyřlístek.

Hodovní otevřené sklepy

  • 27. července, Moravská Nová Ves

Pro návštěvníky je připravena ochutnávka vzorků vín z ročníku 2018. Ochutnávka ve sklepní uličce Výmol začne ve 13 hodin a bude zde připraveno také drobné stylové občerstvení a živá hudba. Pokud se na otevřené sklepy vydáte, můžete plynule navázat na večerní folklorní zábavu - Předhodovní zpívání pod májů.

Spustit audio