Vychutnejte si vypointované texty a hutné vícehlasy skupiny Devítka živě ve Velkém studiu

5. říjen 2018

Stálice české folkové scény vznikla jako studentská kapela v roce 1992 a už od začátku se profilovala vlastní autorskou tvorbou kapelníka, kytaristy a zpěváka Honzy Brože.

Vypointované romantické texty skládané na melodie s výraznými, zvukově barevnými kytarami, s rytmickou a přesnou basovou linkou a nad tím vším vynikají nejen sólové hlasy, ale v současné době také hutný, až pětihlasý vokál.

Kvalit skupiny si všimly i folkové osobnosti a legendy až došlo na téměř 15letou spolupráci Jindřišky a Honzy Brožových se skupinou Žalman & spol. Téměř tucet vydaných CD hovoří o kvalitní autorské tvorbě a zájmu fanoušků o nové a nové písničky.

Devítka hraje a zpívá v současné době ve složení:  Honza Brož – kytary, zpěv, autor písní, Jindřiška Brožová – zpěv, flétny, djembe, Ivan Šmejda – klávesy, kytary, zpěv, Honza Klupka – baskytara, zpěv, Madla Klupková – zpěv, akordeon.

Koncert Devítky ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc proběhne už 10. října ve 20 hodin. Vstupenky za symbolických 50 korun jsou k dostání na recepci na Horním náměstí 21.

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.