Vsetín chystá bezpečnostní opatření na dva úvodní finálové hokejové duely se Zlínem

31. březen 2023 15:18

Na vsetínský Lapač zamíří o prvním dubnovém víkendu tisíce hokejových fanoušků. Vyžádá si to přísnější bezpečnostní opatření.

Policie se chystá na dva úvodní ostře sledované finálové zápasy první hokejové ligy mezi Vsetínem a Zlínem. Utkání v sobotu 1. dubna i v neděli 2. dubna začínají v 17 hodin. Na bezpečnost budou dohlížet i po zkušenostech z minulých zápasů, které doprovázely výtržnosti fanoušků, desítky policistů a strážníků po oba víkendové dny už od rána.

Ve dnech, kdy se zápasy konají, budou fanoušci muset ke stadionu dorazit pěšky nebo autobusem. Řidiči by měli parkovat na fotbalovém stadionu na Ohradě, kde bude záchytné parkoviště. Kyvadlovou dopravou se pak dostanou přímo před stadion. První autobus vyjede z Ohrady ve 14:30 a poslední před zápasem v 16:30, a to po oba víkendové dny.

Do bezpečnostního opatření bude na každé utkání nasazeno více než sto policistů a také psovodi, kriminalisté a členové antikonfliktního týmu. Opatření se chystají i přímo uvnitř stadionu. Nebude možné volně procházet jednotlivými částmi stadionu a sektory domácích a hostů budou striktně rozděleny.

Bezpečnostní opatření jsou nejenom kvůli velké rivalitě obou týmu z regionu, ale také proto, že už předchozí utkání v sezóně provázely výtržnosti fanoušky. A to jak ve Vsetíně, tak i ve Zlíně. Zlínští Berani třeba dostali pokutu ve výši 60 tisíc korun za šibenici s oběšencem ve vsetínském dresu, která se objevila mezi fanoušky. Ve Vsetíně zase policie zasahovala u bitky mezi oběma tábory fandů.

V neděli otevírá stadion v 15 hodin, ale v sobotu se zimní stadion otevře už ve 12 hodin. Je to proto, že před utkáním A týmu hrají důležité barážové utkání také vsetínští dorostenci - a to od 12:45.

Spustit audio

Související