Vše o balonech nad Slováckem. Piloti z Česka, ale také z Japonska nebo Austrálie budou soutěžit o mistrovský titul

28. srpen 2018

Čtyři dny, od 29. srpna do 1. září 2018 se na nebi nad Slováckem bude vznášet až padesátka balonů různých tvarů a různých barev.

Piloti a pilotky z různých koutů světa se utkají v několika disciplínách, které budou podle meteorologických podmínek vyhlašovány každý den. Závodní komisaři mají na výběr ze zhruba třicítky různých úkolů.

Na  Slovácko přijede celkem 22 týmů.

Krása balonového létání

Kromě závodních balonů zamíří do Starého Města také speciální typy a tvary balonů na tradiční fiestu.

Místem vzletu balónů se stane Studentské náměstí Univerzity Tomáše Bati v Uherském Hradišti, kde se shromáždí piloti nejen z České republiky, ale i z Rakouska, Maďarska, Litvy, Řecka, Japonska, Australie a Polska. Doprovodný program pak bude ve Starém Městě.

Balóny, ilustrační foto
autor: Pavel Vacek
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.