Vražda ve Dvoře Králové nad Labem. Zadržen byl podezřelý muž

24. listopad 2017 08:30

Podezřelý muž byl včera ve večerních hodinách obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, na který pamatuje trestní zákoník až 18letým trestem odnětí svobody.

Včera dopoledne přijala Police ČR na linku 158 přijali oznámení týkající se možného násilného trestného činu, který byl spáchán ve Dvoře Králové nad Labem.

Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, které po vytěžení oznamovatele začaly pátrat po muži, který měl vyběhnout z domu, ve kterém mělo dojít ke zmíněné události.

Netrvalo dlouho a tohoto muže policisté zadrželi v centru města Dvora Králové nad Labem.

Kriminalisté v jednom z bytů uvedeného domu nalezli ženu bez známek života, která dle prvotního zjištění zemřela násilnou smrtí. V současné době kriminalisté provádí prvotní úkony a zajišťují stopy z místa činu.

Ihned po oznámení byli do celé akce nasazeni policisté z okresu Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou ale i policisté ze zásahové jednotky.

02705334.jpeg

Na místě činu bylo provedeno v průběhu několika hodin důkladné ohledání a byla zajištěna řada stop, které budou dále vyhodnocovány. Kriminalisté rovněž provedli důkladné šetření a provedli podrobný výslech zadrženého muže.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem vyšetřovatel kriminální policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy.

Z tohoto zvlášť závažného zločinu je podezřelý 42letý muž, který po útěku z domu byl během pár desítek minut vypátrán a zadržen. Usmrcená 29letá žena měla s tímto mužem v daném bytě společně bydlet.

Další okolnosti, jako například přesná příčina násilné smrti, motiv jednání a přesný skutkový děj vraždy je předmětem dalšího šetření královéhradeckých kriminalistů, včetně provedení nařízené soudní pitvy.

autoři: Jan Čížkovský , baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio