Vláda zruší kvůli koronaviru výuku na všech základních a středních školách. Výuku přeruší i UTB Zlín

Z rozhodnutí vlády zůstanou od středy uzavřeny všechny základní a střední školy. Vyhlásila také zákaz konání akcí s účastí více než 100 lidí.

Bezpečností rada státu po úterní ranní schůzi zakázala kvůli koronaviru všechny akce, kterých se zúčastní víc jak sto lidí. Jde například o kulturní nebo sportovní akce, trhy a veletrhy. Kromě toho budou od středy zavřené taky všechny základní a střední školy.

Čtěte také

Rodiče si budou moci vzít podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha z hnutí ANO na hlídání malých dětí při uzavření škol ošetřovné. Týkat se to nebude mateřských škol. Mimořádná opatření platí do odvolání.

Kvůli koronaviru ruší také Zlínská univerzita od středy výuku a vyhlašuje samostudium. Opatření platí do 22. března. Univerzita má přes 9000 studentů.

Kvůli nařízení vlády se ve Zlínském kraji zruší řada kulturních nebo sportovních akcí. V Uherském Hradišti se o víkendu nebude například konat stavební výstava Stavíme, bydlíme. Všechny představení ruší také Městské divadlo Zlín nebo Slovácké divadlo. Potvrdil Českému rozhlasu Zlín mluvčí uherskohradišťské scény Josef Kubáník.

„Samozřejmě, že z nařízení vlády rušíme s okamžitou platností všechna představení, protože hlediště má téměř 400 míst. To znamená, že nebudeme minimálně čtrnáct dnů hrát a potom uvidíme, ale pokusíme se to všechno samozřejmě udělat tak, aby diváci a vůbec provoz divadla, utrpěl co nejméně,“ uvedl Kubánik.

Spustit audio

Související