Vítr znovu kácel stromy. Ty padaly na Vsetínsku, Koryčansku i na Zlínsku

Hasiči ve Zlínském kraji odstraňovali v noci a dnes ráno popadané stromy na komunikace.

V souvislosti se silným větrem vyjížděly jednotky od nedělní půlnoci do dnešních 7:00 k 24 hlášeným událostem. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Dvanáct zásahů kvůli odstraňování škod způsobených větrem zaznamenali hasiči na Vsetínsku. "Šlo o popadané stromy na cesty a v jednom případě zajišťovali ve Valašském Meziříčí plech, visící ze střechy budovy," uvedla Javoříková.

Na Vsetínsku bylo dnes ráno kvůli větru a popadaným stromům bez elektřiny asi 4000 odběrných míst. 

Skupina ČEZ, která zajišťuje dodávky elektřiny na Vsetínsku, evidovala podle Sobola dnes v 7:00 v okrese osm poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. "Bez elektřiny bylo na 4000 odběrných míst. V terénu máme všechny pracovníky poruchových čet, povolali jsme subdodavatelské firmy," uvedl Sobol. Potíže jsou především ve Valašské Bystřici, Velké Lhotě, Střítěži nad Bečvou, Karolince a v Novém Hrozenkově

Kvůli odklízení popadaných stromů na komunikace vyjížděly jednotky sedmkrát na Zlínsku a čtyřikrát na Kroměřížsku, a to do Koryčan a Chvalčova. "Na obě místa vyjeli v noci hasiči hned dvakrát odstranit stromy popadané na cesty," uvedla mluvčí.

Na Uherskohradišťsku podle ní hasiči zasahovali jen v obci Rudice, kde strom spadl přes cestu. Žádosti o pomoc s odstraňováním následků silného větru podle ní přijímají hasiči v regionu nadále.

V celé republice platí do dnešního rána výstraha před silným větrem. Ve Zlínském kraji by dnes měla jeho rychlost místy v nárazech překonávat 50 kilometrů v hodině, při bouřkách a silných přeháňkách lokálně i 70 kilometrů v hodině. K večeru vítr zvolna zeslábne.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související