Vítr kácí stromy. Hasiči už zasahovali na Uherskohradišťsku, Vsetínsku i Kroměřížsku

V části Zlínského kraje platí až do 14:00 výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem.

Hasiči ve Zlínském kraji odstraňovali v noci a dnes ráno popadané stromy na silnice a také několik uvolněných plechových střešních krytin.

V souvislosti se silným větrem vyjížděly jednotky od pátečních 21:00 do dnešního rána celkem k 13 událostem," uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

"Hasiči zasahovali na deseti místech kvůli stromům popadaným na komunikace. Na třech místech je zaměstnaly uvolněné plechy na střeše," uvedla Javoříková.

Stromy museli podle ní hasiči odstraňovat například v Babicích, Horním Němčí a Strání na Uherskohradišťsku, Velké Lhotě na Vsetínsku nebo v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku. K uvolněným střechám vyjížděli do Hulína na Kroměřížsku, Valašského Meziříčí na Vsetínsku a v rámci mezikrajské spolupráce také do Milokošti, místní části Veselí nad Moravou na Hodonínsku.

 V části Zlínského kraje platí až do 14:00 výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem. Vát bude čerstvý, přechodně silný jižní vítr, jehož rychlost může v nárazech dosahovat až 90 kilometrů v hodině, ve vyšších polohách dokonce přes 100 kilometrů v hodině. Večer bude částečně slábnout.

Přes den bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle, během dne i místy, se vyskytne slabý déšť, později večer očekávají meteorologové postupně déšť četnější.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související