Vítr kácel stromy a přerušil dodávky elektřiny. Na Uherskohradišťsku nemají proud tisíce lidí

Hasiči ve Zlínském kraji odstraňovali v noci a dnes ráno popadané stromy na komunikace. V souvislosti se silným větrem vyjížděly jednotky od sobotní půlnoci do dnešního rána k 17 událostem.

Na Uherskohradišťsku zůstávají stovky domácností bez elektrického proudu. ČTK to řekly mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková a mluvčí společnosti E.ON Martina Slavíková.

Nejvíce zásahů u popadaných stromů zaznamenali hasiči na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku.

"Stromy většinou spadly na boční silnice, a to v noci, takže nezpůsobily žádné závažnější problémy v dopravě. V Horní Bečvě na Vsetínsku spadl strom na čelní sklo kamionu, událost se obešla bez zranění," uvedla Javoříková. Žádosti o pomoc s odstraňováním následků silného větru podle ní přijímají hasiči v regionu i nadále.

Stržené vodiče na vedení vysokého napětí způsobily omezení dodávek elektrického proudu v obcích Podolí a Popovice na Uherskohradišťsku. "Bez elektřiny je tu téměř 500 domácností," uvedla dnes ráno Slavíková.

Vítr by měl ve Zlínském kraji podle předpovědi meteorologů znovu začít zvolna zesilovat odpoledne. Večer může jeho rychlost v nárazech překonávat i 90 kilometrů v hodině. Přes den bude v regionu většinou zataženo s ojedinělými přeháňkami. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat mezi sedmi až 11 stupni Celsia.

autor: rv | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související