Vítkovice deklasovaly Chomutov, Třinec s čistým kontem vyhrál v Litvínově

20. únor 2019 00:07

V úterý se hrálo téměř celé 46. kolo Tipsport extraligy. Vítkovice v něm deklasovaly Chomutov 9:1. Třinec udržel čisté konto a vyhrál v Litvínově 5:0.

V dalších zápasech Mountfield HK porazil 3:0 brněnskou Kometu a Liberec si upevnil první příčku v tabulce vítězství 3:1 nad Karlovými Vary. Mladá Boleslav přehrála Pardubice 5:2 a Olomouc porazila pražskou Spartu 3:1 a dotáhla se na ní v tabulce.

HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov (9:1)

Podobným způsobem jako Třinec vlétly do utkání také Vítkovice. Ty dokázaly vstřelit tři branky během 76 vteřin, a tak v čase 3:42 svítilo na výsledkové tabuli skóre 3:0. Úspěšnými střelci byl dvakrát Roman Szturc, který se postaral o první dva góly, a Jakub Lev. Po takto rychle inkasovaných brankách přenechal Justin Peters místo v brance Dominiku Pavlátovi.

V 7. minutě utkání se ke střele na branku dostali také chomutovští, konkrétně Petr Koblasa, který ale Daniela Dolejše nepřekonal. Vítkovice si následně zahrály přesilovou hru, ale ani Ondřej Roman, ani Patrik Zdráhal Pavláta nepřelstili. To se ale povedlo jejich spoluhráči Janu Schleissovi ve 13. minutě, který uklidil kotouč do odkryté části klece. Následně mohl za hosty snížit Marek Tomica, ale netrefil branku. V závěru první části hry si šanci připsali ještě domácí Zdráhal a Rastislav Dej, ale ani jedna gólem neskončila.

Na začátku druhé třetiny nevyužili hosté přesilovku, a tak se radovali opět domácí, když se střelou k tyči prosadil Peter Trška. Vítkovice tak pokračovaly v nastoleném tempu z první periody. Na začátku 36. minuty totiž využil zmatků před Pavlátovou brankou Radoslav Tybor navýšil již na 6:0. O dvě minuty později navíc domácí unikli ve vlastním oslabení a Szturc střelou mezi betony gólmana dokončil hattrick v tomto utkání.

V úvodu poslední části hry se pokusil prosadit nejprve dvakrát Zdráhal a na druhé straně ledové plochy také Jan Havel. Prvnímu jmenovanému se to ale ve 48. minutě podařilo. Zdráhalovu první střelu Pavlát ještě vyrazil, ale na dorážku již nedosáhl. Vzápětí dostal dvouminutový trest chomutovský Denis Zeman. Po půl minutě byl navíc faulován domácí Tybor a rozhodčí nařídili trestné střílení. Ujal se ho sám faulovaný hráč, ale na Pavláta nevyzrál. Přesto domácí přesilovou hru využili. Střelu Lukáše Kucsery úspěšně tečoval Rostislav Olesz. O minut později vstřelili hosté alespoň čestnou branku. Marek Tomica snížil na konečných 9:1.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec (0:5)

Úvodní gólovou šanci utkání nabídl Třinci domácí Lukáš Trávníček, který se snažil vyhodit kotouč do bezpečí. Puk ale zachytil Martin Růžička, který, bohužel pro hosty nedostal kotouč do branky. To se změnilo o dvě minuty později. Tomáš Marcinko adresoval přesně přihrávku Adamovi Raškovi, který se zblízka nemýlil.

Jágr se po roce vrátil na led. Byl u výhry nad Havířovem, sám ale nebodoval

Hokejista Jaromír Jágr se v dresu Rytířů Kladno vrátil zpět na led. Po roce a jednom dni nastoupil v Havířově

Před rokem a jedním dnem se hokejový útočník Jaromír Jágr zranil v utkání s Havířovem. Soupeř ho tehdy poslal hlavou proti mantinelu. Od té doby se několikrát čekalo na Jágrův návrat, ale ten přišel až teď právě na stadionu Havířova.

Další důvod k radosti měli hosté přesně po 60 vteřinách. Martin Růžička číhal u levé tyče Janusovy branky, do které puk od Petra Vrány bez problémů uklidil. A aby toho nebylo málo, tak v 10. minutě zápasu přidali hosté třetí branku, když vzal na sebe únik dvou na jednoho Martin Gernát a úspěšně zakončil. Tři minuty před koncem třetiny mohl vstřelit další gól Třince Aron Chmielewski, ale nastřelil pouze tyč.

Hostům se podařilo hned na začátku druhé části hry své vedení opět navýšit. Svižnou střelou si úspěšný zásah připsal Vladimír Svačina, který svým gólem navíc vyhnal z branky Jaroslava Januse, kterého vystřídal Michael Petrásek. Následně si po dvou klasických přesilových hrách zahrálo každé z mužstev, ale ani jeho žádnou nevyužilo. Dobrou příležitost snížit měl ve 39. minutě Ondřej Jurčík, který už překonal domácího gólmana, ale třinečtí hráči dokázali zabránit puku v cestě do branky.

Domácí vstoupili do poslední třetiny stejně, jako ukončili tu předchozí – ohrožením branky soupeře. Hrubec byl ale vždy pozorný. Později se neprosadil ani Michal Trávníček. A tak se skóre měnilo opět na straně hostů. Petr Vrána našel přihrávkou zpoza branky Martina Růžičku, který se trefil podruhé v tomto utkání.

autoři: and , tif
Spustit audio