Vítězná série Třince skončila. Muselo to přijít a bod ze Zlína je cenný, říká asistent Mucha

3. říjen 2016

Dvakrát vedli, přesto jejich série bez porážky v devátém kole extraligy skončila. Oceláři Třinec nakonec odjeli ze Zlína pouze s jedním bodem, když domácímu týmu podlehli po samostatných nájezdech. V nejvyšší soutěži tak už není ani jeden neporažený tým.

„Muselo to přijít. Jsme hrozně rádi, že ta série byla tak dlouhá, vstup do sezony je hrozně důležité. Je to porážka, ale zároveň je cenné, že odsud vezeme bod,“ konstatoval po utkání asistent trenéra Třince René Mucha.

Podle jeho názoru rozhodla o první porážce v sezoně druhá třetina. „Mohli jsme to utkání zlomit. Měli jsme šance, netrefili jsme prázdnou bránu. V jiných utkáních jsme měli v takových chvílích trošku štěstí, tentokrát ne. Mohli jsme odskočit o dvě, asi by pak na našich holích byl větší klid,“ říká kouč.

Oceláři museli vývoj skóre otáčet. Hned v první minutě utkání šel Zlín do vedení díky Bukartsovi. V polovině základní hrací doby ale už vedli. Ještě před přestávkou vyrovnal Kreps a skóre zvrátil Chmielewski.

„Myslím, že jsme hráli dobře celý zápas. Nějaké chyby tam byly a hlavně bychom měli mít proměněných víc šancí,“ ví útočník Kamil Kreps.

Čtěte také

Sám mohl o vítězství svého týmu rozhodnout v prodloužení. Odkrytou branku ale netrefil. „Nevím, sehrálo se to nějak rychle, jeli jsme dva na jednoho a skočilo mi to pod nohu. Už byl docela špatný led, škoda,“ zalitoval útočník.

V nájezdech pak byl jediným úspěšným střelcem domácí Antonín Honejsek. Třinec tak poprvé v letošní extraligové sezoně nezvítězil a ztratil pozici lídra soutěže. Extraligu aktuálně o skóre vede brněnská Kometa.

autoři: tpe , vman
Spustit audio