Viktoria si na Rapid věří. Bereme pouze vítězství, hlásí plzeňský střelec Ďuriš

5. listopad 2015

Fotbalistům Viktorie Plzeň patří po polovině odehraných zápasů v základní skupině Evropské ligy nepostupová třetí příčka. Bilanci jedné výhry a dvou porážek se Západočeši pokusí vylepšit v dnešním domácím zápase proti Rapidu Vídeň. Ten naopak v dosavadním průběhu Evropské ligy neztratil ani bod.

„Vzhledem k tomu, jak se tabulka naší skupiny vyvíjí, si nic jiného než vítězství nepřipouštíme. Věřím, že tento zápas zvládneme a to jak herně, tak i výsledkově,“ hlásí útočník Michal Ďuriš.

Plzeň po třech odehraných kolech ztrácí na druhý Villarreal tři body, na první Rapid pak dokonce šest. To znamená, že za určitých okolností nemusí Viktorii k postupu stačit ani tři výhry ve všech zbývajících zápasech. „Postup ve vlastních rukou nemáme," uznává i trenér Karel Krejčí.

To pozice Rapidu je o poznání lepší, když mu k potvrzení postupu stačí v Plzni remizovat. Vídeňský tým trenéra Zorana Barišiče je navíc velmi úspěšný na hřištích soupeřů. Podle trenéra Plzně tento fakt souvisí s herním systémem, který nejslavnější rakouský klub praktikuje.

„V minulém zápase nás soupeř trestal lacinými góly. Využívali volných prostorů v naší defenzivě a ukázali, že především v brejkových situacích jsou velice nebezpeční,“ dodává plzeňský kouč, jehož týmu by proti Vídni mohla psychicky pomoci i nedávná výhra nad Spartou.

Čtěte také

„V zápase proti Spartě jsme ukázali, že se dokážeme seknout a hrát zodpovědněji, když hrajeme pod tlakem,“ připomíná Ďuriš.

„Co se zdravotního stavu jednotlivých hráčů týká, tak tyto informace si nechám pro sebe. Stejně tak nebudu z taktických důvodů naznačovat nic ani ohledně sestavy,“ uzavřel plzeňský lodivod diskusi na téma podoby základní sestavy Viktorie pro důležitý zápas.

autoři: jbk , jkn
Spustit audio