Víkendové tipy v Jihomoravském kraji: burza minerálů, výstava vín, otevřené sklepy i pálení čarodějnic

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Minerál Tišnov

  • 26. - 28. dubna

V Tišnově budou k vidění minerály z celého světa i z České republiky a nepřeberné množství šperků z opracovaných i přírodních minerálů. V době konání burzy bude otevřena také Galerie PATRIOT, kde je umístěna soukromá sbírka českých minerálů. V sobotu a v neděli bude zpřístupněna i Králova jeskyně, která se návštěvníkům otevírá pouze jednou do roka.

Výstava vín v Ratíškovicích

  • 27. dubna

Zahrádkáři z Ratíškovic zvou na výstavu vín, která se koná na travnaté ploše SK Baníku Ratíškovice, v případě nepříznivého počasí v prostorách Spolkového domu v sousedství. K dobré náladě přispěje cimbálová muzika Kapric. K ochutnávce je připraveno 1 000 soutěžních vzorků a prezentace 10 profesionálních vinařství z okolí. Začátek je v 14 hodin.

Otevřené sklepy Krumvíř

  • 27. dubna

Spolek proKRUMVÍŘ srdečně zve na akci otevřené sklepy, která se koná v sobotu od 12 do 20 hodin. Ochutnáte vína místních vinařů, speciality z foodtrucků a poslechnete si vystoupení pouličních muzikantů. Od 20 hodin je připravena beseda u cimbálu u Vinařského domu s CM Podluží.

Folklór bez hranic – představení tří souborů

  • 27. dubna

Dětský národopisný soubor Brněnský Valášek zve v sobotu na představení Folklór bez hranic. Vystoupí také dětský folklórní soubor Malý Vtáčnik z Prievidze a folklórní soubor Podkuca z města Naklo ve Slovinsku. Začátek je v 15 hodin v Kulturním domě Rubín v Brně.

21. hasičská pouť Jihomoravského kraje

  • 28. dubna

V neděli se ve Křtinách koná 21. hasičská pouť Jihomoravského kraje. Začne v 10 hodin slavnostním průvodem hasičů, v 10:30 je na programu mše a od 12:30 na náměstí městyse zdravice a žehnání hasičské techniky a symbolů, zásah koněspřežní stříkačkou a další ukázky činnosti hasičů. V průběhu celé akce hraje dechová hudba Sivická kapela.

Pálení čarodějnic v Miloticích

  • 27. dubna

Sbor dobrovolných hasičů z Milotic na Kyjovsku zve na pálení čarodějnic, které se bude konat v sobotu od 14:00 na hasičském hřišti. Po celý den bude vyhrávat DJ Peťa.

Spustit audio