Víkendové tipy v kraji: Ples muzikantů v Hodoníně, výstavy v Tišnově, Vyškově či Adamově

Máme pro vás nabídku tipů na výlety i akce, tak vyrazte za zábavou v Jihomoravském kraji!

Komentovaná prohlídka výstavy Cesty

  • 14. dubna

V Galerii Josefa Jambora v Tišnově se koná výstava „Cesty – Jan Horáček, Jaroslav Pulicar“. Seznamte se s fotografiemi a jejich autory na komentované prohlídce. Horáček a Pulicar se na svých cestách východní Evropou opakovaně vrací na místa lidských setkání, v nichž stále pulzuje tradice.

Ples muzikantů

  • 13. dubna

V Domě kultury Hodonín se v sobotu koná Ples muzikantů. Vystoupí Lácaranka, Sobuláci, Straňanka, Kumpánovi muzikanti a další. Ve foyer bude hrát Cimbálová muzika Vojara. Moderuje Karel Hegner, začátek je v 19 hodin.

PAVEL HLAVATÝ: Grafická tvorba

  • 14. – 23. dubna

Městské kulturní středisko Adamov zve na zahájení výstavy z díla grafika Pavla Hlavatého. Ten byl belgickým listem Graphia označen za jednoho z nejproduktivnějších grafiků v Evropě, a to i přesto, že byl v letech 1968-71 vězněn za výstavu PROTESTKRESBY 68, které negovaly okupaci Československa, a dvacet let pak nesměl v Československu vystavovat.

V roce 1991 reprezentoval s dalšími dvanácti tvůrci československé umění na Pařížském salónu. Výstava jeho prací ve společenském centru v Adamově bude zahájena 14. dubna od 16 hodin.

Obrazy a dřevořezby výtvarníků z Vyškova

  • do 21. dubna, velký výstavní sál Muzea Vyškovska

Vypravte se na výstavu Obrazy a dřevořezby výtvarníků z Vyškova. Představují se na ní Milan Konvalina, Otakar Jakubčík a Jaroslav Nechvíla. V sobotu a v neděli je otevřeno od 13 do 17 hodin.

Setkání znojemských harmonikářů

  • 12. dubna

Setkání znojemských harmonikářů začne v pátek v 18:30 v hotelu Morava na Horním náměstí, pořadatelé čekají také hosty ze Slovenska a Rakouska.

Spustit audio