Víkendové tipy: pochod rakouských čertů, festival francouzského filmu či otevřené sklepy

22. listopad 2019

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu? Nechorští vinaři zvou na jubilejní 10. ročník otevřených sklepů v Prušánkách a Židlochovicemi opět projde pochod rakouských čertů.

Poznejte se všemi smysly

  • do 3. ledna, Hodonín

Jak jste silní, rozměrní, chytří, tvořiví? Necháte své smysly ošálit? Na pět desítek exponátů našlo své místo ve sklepních prostorách hodonínské radnice v místě dřívější restaurace. Jsou ideální možností pro celé kolektivy, dětské i dospělé, strávit příjemný čas soutěžemi. Výstava je k navštívení denně včetně víkendů do 18 hodin s tím, že dopoledne ve všední dny jsou určená školám a objednaným skupinám.

Festival francouzského filmu

  • 24. listopadu – 1. prosince 2019, Brno

22. ročník Festivalu francouzského filmu je tradiční filmová přehlídka, která představuje co nejširšímu českému obecenstvu francouzskou produkci. V Brně se festival uskuteční v kině Scala. Program najdete tady.

K Nechorám do sklepa 2019

  • 23. listopadu, od 10 do 19 hod, Prušánky

Vinaři, členové Spolku Nechorští vinaři, vás zvou na jubilejní 10. ročník otevřených sklepů do areálu svérázných sklepních uliček na ochutnávku vín. Sklepy budou otevřeny za každého počasí, zázemí najdete ve velkokapacitním stanu v centru Dolních Nechor. Po celý den bude otevřeno nejméně 22 sklepů Nechorských vinařů. Označeny budou žlutou vlajkou spolku a číslem. Můžete se těšit na hudební produkci s doplňkovým programem a pestré občerstvení.

Pochod rakouských čertů v Židlochovicích

  • 23. listopadu, Židlochovice

Jeden z největších pochodů rakouských čertů zažijete i letos v Židlochovicích. V sobotu uvidíte v pekelném koridoru kolem 150 masek. Z doprovodného programu se těšte na tradiční adventní jarmark, závěr dne vyvrcholí samotným pochodem rakouských čertů.

Hudecké dny ve Staré Břeclavi

  • 22. – 23. listopadu, Břeclav

36. ročník přehlídky lidových hudeb Slovácka můžete navštívit od pátku do soboty ve Staré Břeclavi. Čeká vás přehlídka lidových cimbálových muzik Slovácka, představení vývoje lidové hudby a písně v jednotlivých částech Moravy.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.