Víkendové tipy: nejkrásnější české knihy, zimní prohlídky Dolních Kounic nebo novoroční koncert

Připravili jsme pro vás pozvánky na vinařský ples, komentované krmení zvířat v Zoo Brno, ale také na zimní prohlídky Dolních Kounic.

Komentované krmení zvířat v Zoo Brno

  • 12. – 13. ledna, Zoo Brno

Nenechte si o víkendu ujít komentované krmení v Zoo Brno. V sobotu je na programu krmení tygra, pandy, soba nebo polární lišky. V neděli potom přijde na řadu rosomák, pásovec či arktický vlk. Podrobnosti najdete na webových stránkách zoo.

Nejkrásnější české knihy roku 2017

  • do 31. ledna 2019, Pražákův palác Moravské galerie, Brno

Výstava Nejkrásnější české knihy roku 2017 představuje v Knihovně Moravské galerie oceněné knihy v letošním již 53. ročníku stejnojmenné soutěže pořádané Ministerstvem kultury ČR a Památníkem národního písemnictví.

4. Vinařský ples Hrušky

  •  11. ledna, multifunkční hala základní školy Hrušky (okr. Břeclav)

Na čtvrtém vinařském plese bude hrát dechová hudba Túfaranka. Připraven bude také košt vín místních vinařů a bohatá tombola. Více informací najdete na webu.

Prázdninová pohlednice - klášter Rosa Coeli v Dolních Kounicích

Zimní prohlídky města Dolní Kounice

  • 12. ledna v 11 a ve 13 hodin, Dolní Kounice

Poznáte místní bohatou historii a seznámíte se významnými památkami. Navíc se dozvíte informace o menších a méně známých sakrálních stavbách a historických domech. Městem vás provedou zkušení průvodci a procházku vám zpříjemní horké svařené víno nebo čaj. Detaily o jednotlivých prohlídkách jsou k dispozici zde.

Novoroční koncert Vzpomínky bez lítosti

  • 11. ledna, Rosice, Zámecké kulturní centrum

Recitál z písní dua Petra Hapky a Michala Horáčka, vlastní autorské tvorby Petry Hapkové, která zavzpomíná na svého otce. Na klavír doprovází Jiří Toufar. Podrobnosti zde.

Spustit audio