Víkendové tipy: Beseda u bigbítu, okurky ve Znojmě nebo Jánošík v Rožnově

Tento víkend se ponese ve znamení hudby: navštivte třeba hudební festival v Boskovicích, v Tasově, Folkovou sobotu v Kroměříži nebo festival slovenského folkloru v Rožnově.

Beseda u bigbítu

  • 3.-4. srpna, Tasov u Veselí nad Moravou

26. ročník mezinárodního multižánrového hudebního festivalu s podtitulem „kultura z jiného světa“. Na třech pódiích se představí kapely a sólisté hrající rock, jazz, blues, folk, elektronickou, folklorní i alternativní hudbu. V doprovodném programu soutěž písničkářů, autorská čtení, přednášky, workshopy, divadlo, tvůrčí dílny aj.

Národopisný festival kyjovského Dolňácka

  • 3.-5. srpna, Milotice

Folklorní festival v nádherném prostředí slováckých Milotic. Největší část programu se odehrává ve sklepní vesničce Šidleny, část také v areálu místního státního zámku. Představí se sólisté či soubory z oblasti Kyjovska. Program naleznete zde.

Boskofest 2018

  • 4. srpna, 12:00-23:30, zámecký park Boskovice

První ročník hudebního festivalu v kulisách boskovického zámeckého parku, kde vystoupí Tata Bojs, Michal Hrůza, Debii, Pavel Callta, Ine Kafe nebo skupina Poetika. Pro děti je zajištěn bohatý program.

Frotman kapely Tata bojs Milan Cais

Slavnosti okurek ve Znojmě 2018

  • 3. srpna, Masarykovo nám. ve Znojmě

Další ročník Slavností okurek nabídne řemeslný jarmark, trhy se zeleninou i okurkové speciality. K poslechu zahraje flašinetář, připraveny budou atrakce, dětská představení a také tematické soutěže. Čeká vás i soutěž o nejlepší zavařenou okurku. Přední znojemské restaurace chystají speciální okurkové menu, které budou moci zájemci ochutnávat přímo u stánků na náměstí.

XX. Mezinárodní festival slovenského folkloru Jánošíkův dukát 2018

  • 3.-5. srpna 2018

Jediný menšinový festival u nás, věnovaný slovenské lidové kultuře. Na festivalu se představí přes 20 folklorních souborů jak z České republiky, tak v Dřevěném městěčku pod Radhoštěm vystoupí špičkové soubory a sólisti ze Slovenska a také slovenské krajanské folklorní soubory a lidové hudby z Polska, Srbska a Maďarska. Soubory jiných národnostních menšin žijících v ČR budou letos zastupovat Rusíni a Bulhaři.

Další akce:

  • 4. srpna 2018

Dům kultury Kroměříž zve na Folkovou sobotu ve dvoře, jehož 4. ročník začne ve 14:00 na nádvoří radnice a Starého pivovaru. Zahrají jak renomovaní muzikanti, tak kapely či interpreti, kteří zatím nejsou v Kroměříži tak známí.

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti pořádá v sobotu komentované prohlídky Pivo a tabáček, začnou v 14:00 a 16:00. Součástí prohlídky bude i pivo zdarma.

  • 5. srpna 2018

V rámci Akademie houslového virtuosa Václava Hudečka se uskuteční několik koncertů. První z nich v neděli 5. srpna od 18:00 v barokním chrámu Narození Panny Marie ve Zlíně - Štípě. Letos se v programu představí světově uznávaná harfenistka Kateřina Englichová.

Spustit audio