Víkendové tipy: 100 let MUNI a MENDELU, Dopravní nostalgie nebo Horňácké kosení

14. červen 2019

Víkend ve znamení oslav! Sto let oslaví dvě brněnské univerzity – Masarykova a Mendelova, 150 let městská hromadná doprava v Brně.

Dopravní nostalgie

  • 14. – 16. června, náměstí Svobody v Brně

Na náměstí Svobody se od pátku do neděle uskuteční výstava Městská hromadná doprava ve třech stoletích. Dopravní podnik města Brna bude spolu s Technickým muzeem v Brně prezentovat nejen ukázky z bohaté historie městské dopravy, ale i současné technologie.

Den otevřených sklepů ve Chvalovicích

  • 15. června, Chvalovice

V sobotu se otevřou sklepy ve chvalovické sklepní uličce a budete tak mít možnost nahlédnout „pod pokličku“ tamním vinařům. A nejen to. Ochutnat budete moci jedinečná vína za doprovodu cimbálové muziky a chybět nebude ani chutné občerstvení. Sklepy budou otevřeny od 10 do 20 hodin.

Logo

Oslavy 100 let Masarykovy univerzity a Mendelovy univerzity

  • 15. června, Brno

V sobotu vyvrcholí oslavy stého výročí založení dvou brněnských univerzit. Obě školy dopoledne otevřou všechny své fakulty pro veřejnost, odpoledne bude MENDELU pokračovat v oslavách na fotbalovém stadionu za Lužánkami, MUNI pak na brněnském výstavišti.

Horňácké kosení

  • 15. června, Malá Vrbka (Vojšické louky)

20. ročník kosení orchidejových luk s kulturním programem. Akce navazuje na tradice a seznamuje lidi s těžkou fyzickou prací našich předků. Sraz krojovaných účastníků je v 5:30 před kulturním domem, v 6:00 zahájení kosení.

Jarní polétání

  • 15. června, letiště mezi Kyjovem a Miloticemi

Letecko-modelářská show na letišti Aeroklubu Kyjov. Od 10 do 16 hodin vás čekají statické a letové ukázky modelů letadel. Uvidíte modely různých kategorií, makety letadel, akrobatické modely a větroně, navíc také combatové souboje letadel z 1. a 2. světové války.         

Jeskyně Býčí skála v Moravském krasu

  • 15. - 16. června

Tento víkend a také následující dva víkendy bude od 9 do 16 hodin pro veřejnost mimořádně zpřístupněná jeskyně Býčí skála v Moravském krasu. Trasa prohlídky dlouhá zhruba 900 metrů bude osvětlená. Pevnou obuv a teplejší oblečení s sebou!

autoři: Radek Bortlík , lop
Spustit audio