Víkend v kraji: Noční běh na Valašsku, krojové a ševcovské plesání ve Strání a Zlíně a farní bál v Kroměříži

8. únor 2019

Víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí.

Pátek, 8. února 2019

Divadelní představení Tak trochu Sen noci svatojánské – v pátek 8. 2. v 18:30 v divadelním sále ZUŠ Uherské Hradiště www.zusuh.cz

Blog Krkavčí matka Veroniky Hurdové je jedním z nejčtenějších českých blogů o mateřství. Je Veronika Hurdová skutečně krkavčí matka? Své tři děti vede laskavě a s respektem, zároveň si ale pozorně všímá všech těch komických situací, které s sebou mateřství každý den přináší. Besedu s autorkou můžete navštívit v pátek od 18 hodin v Klášterní Kapli v Napajedlích.

Sobota, 9. února 2019

Městské divadlo Zlín, Petr a Lucie, muzikál o lásce v sutinách, 19. hodin.

Muzeum Jana Amose Komenského v Uherském Brodě zve na přednášku a besedu „Filmové hvězdy první republiky“. Zdenka Procházková, česko – rakouská herečka, známá z filmů Lída Baarová, Čas sluhů, bude osobně vzpomínat na herce a známé osobnosti. Přednáška začíná v 15 hodin ve sloupovém sále muzea.

Do Strání v Bílých Karpatech se 9. února vypravte na XIII. Krojový ples. Od 20 hodin se plesová zábava rozběhne v areálu Základní školy, zahraje dechová hudba Vacenovjáci a cimbálová muzika Metošé. Zve pořádající Folklorní soubor Javorina.

Farní ples ve stylu první republiky pořádají kroměřížské farnosti sv. Mořice a Panny Marie  9. února od 19 hodin ve Společenském sále Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Zahraje zlínský Bigbend Lubomíra Morávka, dobové oblečení v prvorepublikovém stylu bude odměněno.

Do Domu kultury v Uherském Brodě se 9. února půjde na tradiční Sportovní ples. Od 20 hodin budou hrát skupiny Prinz a Fénix, v průběhu večera vystoupí populární zpěvák Petr Kolář.

První ročník Ševcovského plesu můžete navštívit v sobotu 9. února od 19.30 hodin v Kongresovém centru ve Zlíně. Hlavním patronem plesu je hokejový klub PSG Berani Zlín. Chybět na této slavnostní akci tedy nebudou ani hráči extraligového celku a členové realizačního týmu.

Noční stopa Valachy je 15 kilometrů dlouhý večerní závod na běžkách klasickou technikou s intervalovým startem. První díl seriálu VALACHY TOUR se uskuteční za tmy, závodníci musí být vybaveni čelovkami. Akce se koná od 18:00 - 23:30

Neděle, 10. února

Koncert pro děti a rodiče Alenka v říši hudby, který se bude konat v neděli 10. února v 15 hodin v kině Hvězda v Uherském Hradišti. Spolu se Slováckým komorním orchestrem na něm vystoupí žáci hudebního a tanečního oboru ze Základní umělecké školy Uherské Hradiště a Základní umělecké školy Slovácko. Představení pro děti a jejich rodiče vytvořila Kristina Hrubá Czajkowská, pořadem diváky provede herečka Slováckého divadla Anna Pospíchalová s dcerou Emilkou.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.