Víkend v kraji: Hradní víceboj na Lukově, zabíjačka a princezny ve Zlíně a za vysvědčení do zoo

1. únor 2019

Víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí.

Pátek 1. února až neděle 3. února 

Zoo Zlín 8:30 - 16:00. Při příležitosti pololetního vysvědčení nabízí zlínská zoo oblíbenou akci. Oslava vysvědčení ve zlínské zoo má dlouholetou tradici a pokaždé se setkává s velkým ohlasem návštěvníků. Zoo nabízí volný vstup za pololetní vysvědčení bez ohledu na studijní výsledky. Každý žák základní nebo střední školy, který předloží letošní pololetní vysvědčení v pokladně zoo, bude mít ve dnech 1. až 3. února 2019 zajištěn volný vstup do zoo.

Pátek 1. února 

Městské divadlo Zlín, 19. hodin, Hamlet.

Slovácké divadlo, 10 hodin. Kosmické jaro, veřejná generální zkouška

19:00, Na kus řeči s Pavlem Šupinou, besední pořad k premiéře inscenace Kosmické jaro, Kafé uprostřed

Sobota, 2. února 

Městské divadlo Zlín, 19 hodin. Pension pro svobodné pány, Divadlo Palace Praha

Slovácké divadlo, 19:00. Kosmické jaro, premiéra

Lukovský zimní víceboj, 10:00 - 15:00. Velká zimní soutěž pro čtyřčlenné týmy v netradičních disciplínách. V rámci programu bude vyhlášena soutěž o nejlepší kostým z přelomu 19. a 20. století a soutěž o nejkrásnější sochu ze sněhu.

Saunová noc ve wellness Horal, 19:00 - 23:59. Další Saunová noc ve Wellness Horal přináší koupání a saunování za svitu svíček v prodloužené otevírací době až do půlnoci.

Zvonice na Soláni pořádá výstavu "Láska Ferdiše Duši".Zahájení je v sobotu 2.2.2019 ve 13.30 hodin . Výstavu uvede Dr. Karel Bogar.

Zámecká zabijačka ve Zlíně na zámku d 9 hodin. Návštěvníci si zde budou mít možnost pochutnat na masu vytaženém přímo z kotle, tradiční tmavé polévce „prdelačce“, jitrničkách, tlačence, škvarcích a spoustě dalších dobrot od mistrů řezníků. Kromě dobrého jídla se mohou těšit i na řeznickou soutěž, hudební doprovod a další doprovodný program.

Dům mládeže Astra ve Zlíně pořádá 16:00 - 18:00 třetí ročník oblíbené akce pro děti a jejich rodiče s názvem "Ples princezen", tento rok na téma Růženka.

Vrcholem plesové sezony v Kulturním zařízení ve Valašském Meziříčí bude již 17. ročník Zámeckého plesu. Ten i v letošním roce nabídne od 20 hodin bohatý doprovodný program, kterému bude vévodit hudební vystoupení zpěvačky Heleny Zeťové. Zatančit si pak můžete s Cimbálovou muzikou Radegast.

Úspěšná česká kapela Mandrage se po několika letech vrací z velkých festivalových pódií a koncertních sálů zpátky do klubů. Celorepublikové turné odstartuje 24. ledna v Pardubicích, 2. února vystoupí také v uherskohradišťském klubu Mír.  Od 20.30 hodin.

Neděle, 3. února 

Slovácké divadlo, 14:00  a 17 hodin, Červená Karkulka host SD: Divadlo Lampion Kladno   

Druhým úvodem do Jarních jazz & bluesových dnů 2019 na Malé scéně za oponou ve Valašském Meziříčí bude koncert amerického bluesmana Big Daddy Wilsona v doprovodu vlastní kapely. V rámci první návštěvy České republiky zavítá také do Valašského Meziříčí, a to v neděli 3. února. Koncert začne v 19:30.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.