Víkend v kraji: Děti mají Noc s Andersenem, dospělí budou v Horní Bečvě, Sazovicích i Nivnici koštovat slivovici

29. březen 2019

Víkend znovu nabízí spoustu zajímavých akcí.

Pátek, 29.3.2019

Benefiční Galavečer Percipio 2019 zakončí neziskový projekt, pořádaný studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Projekt založený na pomoci zdravotně či jinak znevýhodněným dětem se letos zaměřil na pomoc Dětskému domovu ve Vizovicích.  Galavečer, jehož součástí je charitativní akce začíná v 18.30 hod. v malém sále Kongresového centra ve Zlíně.

Březen je Měsícem knihy a v jeho závěru, konkrétně 29. března, se v knihovnách uskuteční Noc s Andersenem. Ve zlínské Knihovně Františka Bartoše bude mít téma „Škola detektivů“, v Rožnově pod Radhoštěm je připravena Pohádková noc. V Kunovicích pořádají Večírek s Andersenem. V holešovské knihovně se akce zúčastní Harry Potter. Akce jsou určeny pro dítka školou povinná.

Hudební spolek Umíme Hrát zve na koncert orchestru Czech virtuosi, který se publiku představí pod taktovkou belgického dirigenta Erica Lederhandlera 29. března v 19 hodin v uherskohradišťské Redutě. Na housle vystoupí sólista Jiří Pospíchal a také malá houslistka ze ZUŠ Uh. Hradiště Markéta Hanáčková.

Sobota, 30. března 2019

V Babicích v sobotu 30. března v Kulturním domě uspořádají od 13. hodin Výstavu vín. Od 16 hodin bude k poslechu a ochutnávání hrát cimbálová muzika.

V Nivnici se 30. března bude ochutnávat slivovice v sále Beseda od 20 hodin.

V Sazovicích se bude slivovice koštovat také 30. března již od 16 hodin v sále Obecního úřadu. Cimbálová muzika Luňák se postará o hudební doprovod.

Tradici koštování slivovice zakládají v Horní Bečvě. I. ročník Koštu slivovice a pálenek z pěstitelského pálení proběhne 30. března od 15 hodin v místní Sokolovně.

Neděle, 31. března 2019

Poslední březnovou neděli se v Loukách uskuteční tradiční pouť. Pouťové veselí začíná v 10 hodin v ulici Náves. Ve 13 hodin se mohou návštěvníci těšit na Pouťové muzicírování. S kulturním pásmem Jsme tu, radujme se  vystoupí děti z místní mateřské školy, zahraje  dechová hudba Malenovjanka a k dobré náladě přispěje i zlínské hudební těleso Jazzubs.

Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí spojilo s organizátory 38. KOWAX Valašské rally Valmez rychlá auta a kulturní program. Ještě, než se v neděli 31. března, uskuteční vyhlášení nejlepších posádek, čekají přítomné na náměstí ve Valašském Meziříčí od 13 hodin koncerty Ptakustika, Drumatixu a slovenské kapely Horkýže Slíže.

Související