Víkend bude pestrý. Nabídne putování za zlínským hradem, útulkové jaro, gulášfest i oslavy Dne Země

Nadcházející víkend nabízí nespočet různých kulturních akcí napříč celým Zlínským krajem.

Pátek, 26. dubna 2019

ROCKSYMPHONY 2: v pátek 26. dubna 2019 od 18.00 hodin se ve sportovní hale Euronics ve Zlíně uskuteční další z koncertů, na kterém Filharmonie Bohuslava Martinů „přitvrdí“ a bude se věnovat rocku. Projekt s názvem Rocksymphony 2 je úspěšný pořad spojující rockové evergreeny se zvukem symfonického orchestru. Hlavní hvězdou večera bude zpěvačka Marta Jandová. Společně s ní vystoupí Václav Noid Bárta, jenž působí jako zpěvák, skladatel a aranžér. Atraktivní program bude řídit dirigent Viktor Kozánek.

Sobota, 27. dubna 2019

V rámci cyklu staré hudby BACHA NA MOZARTA! zazní v sobotu 27. dubna 19 hodin Bachovo Velikonoční oratorium v podání Czech Ensemble Baroque a sólistů pod vedením Romana Válka v poutním kostele Narození Panny Marie ve Štípě.

Putování za tajemným zlínským hradem se koná 27. dubna a začne ve 12 hodin v parku Svobody před Zlínským zámkem. Tentokrát bude cílem zapomenutý hrad, který byl postaven ve 13. století na kopci Hradisko, asi kilometr jižně od centra Zlína.

Jarní turné - Na loni v říjnu vydanou desku Bad Time For Gentlemen naváže kapela Monkey Business stejnojmenným klubovým turné po českých a slovenských městech. První koncert proběhl 9. února v Bratislavě, sedmnáctku vystoupení kapela završí tradičním koncertem v pražských Žlutých lázních 23. května. Do vsetínského klubu Tři opice zavítají čerství držitelé Ceny Anděl 2018 a ocenění Žebřík 27. dubna od 21 hodin.

Kamarád – Nenuda - Workwhop – Poznej sám sebe s lektorkou Věrou Kundrátovou – práce na svých silných a slabých stránkách. Od 9 do 13 hodin v Domě kultury Zlín.

V sobotu 27. dubna 2019 se bude konat již tradiční akce Útulkové jaro. Zábavné odpoledne v Útulku pro zvířata v nouzi Zlín - Vršava připravují studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. Cílem je pobavit a zabavit nejen sebe, ale i útulkové chlupáče. Akce startuje ve 14 hodin. Velkou výhodou oproti zimní akci je možnost vzít psí útulkáče na procházku. Pro děti bude připraveno malování na obličej, soutěže a šikovné ruce zabaví tvořivé dílničky. Veškerý výtěžek z akce bude předán útulku a rozzáří psí i kočičí oči. Návštěvníci mohou útulek podpořit i tím, že přinesou chovatelské potřeby či krmivo.

Napajedla oslaví stylově Jarními slavnostmi svátek svého patrona – Svatého Jiří. Návštěvníkům se otevře napajedelský zámek, radniční věž s krásnou vyhlídkou, také se mohou těšit na projížďku po Baťově kanále, tradiční trhy, jarní blešák či běžecké závody. Akce je připravena na 27. dubna.

Cyklistické stezky díky teplému počasí sice již ožily, ale do Uherského Hradiště se 27. dubna můžete vydat již po čtrnácté Na kole vinohrady Uherskohradišťska. Populární akce startuje na Masarykově náměstí v 8:30, poté se cyklisté i turisté vydají na stezky různé délky a náročnosti.

Také valašská Cyklostezka Bečva nabídne slavnostní Zahájení sezóny. Start je v sobotu 27. dubna, pojede se z Valašského Meziříčí, Vsetína a Velkých Karlovic do Halenkova, kde v místním sportovním areálu je připraven zábavný program nejen pro děti.

Areál KOVOZOO ve Starém Městě bude 27. dubna žít již po dvanácté oslavami Dne Země, což je svátek, který se slaví po celém světě. Hlavním smyslem akce je ekologická výchova nové generace. Těšit se můžete na eko stezku nazvanou „Zachraňte planetu“, bohatý hudební program, bagrovou show, hasiče, kováře, jarmark, skákací hrady, mobilní planetárium, segway vozítka, cyklo kuriozity a také na křest nového přírůstku do KOVOZOO.

Milovníci dobrého guláše nevynechají 27. dubna příležitost poznat kulinářský um v provedení netradičních mistrů vařečky. Své umění v areálu Slováckého dvora v Ostrožské Nové Vsi předvedou na Guláš Festu 2019 například herci Slováckého divadla, zástupci Nemocnice Uherské Hradiště, hasiči z Mařatic nebo zástupci Pivovaru Dalešice a další. Ochutnávka gulášů startuje ve 12 hodin, v 16 hodin bude znám vítěz.

Neděle, 28. dubna 2019

Pátý ročník Jarních jazz & bluesových dnů ve Valašském Meziříčí pokračuje: šestým účastníkem koncertního cyklu v předplatném bude v neděli 28. dubna v Londýně usazený bluesrockový kytarista a zpěvák Jack J. Hutchinson. Na Malé scéně za oponou představí od půl osmé především skladby ze své druhé sólové desky.

Neděle 28. dubna bude ve Starém Městě patřit Slavnostnímu odemykání plavební sezony na Baťově kanálu. V přístavišti je program připraven od 13 hodin, po slavnostním aktu bude od 13:30 až do 17 hodin zdarma jezdit vyhlídková loď Panonia, dobrou pohodu podpoří bohaté občerstvení a country kapela Telegraf.

Na neděli 28. dubna 2019 připadne v Uherském Ostrohu slavnostní zahájení turistické sezóny a otevření prohlídkových tras na ostrožském zámku, čímž bude ve městě odstartována hlavní turistická sezóna. Program je naplánován do 15 hod až téměř do půlnoci. Hudební produkce, v níž vystoupí i Tomáš Kočko & Orchestr bude bezplatná, podzemí i zámecká věž budou přístupné za zvýhodněné vstupné.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio