VIDEO: Podívejte se na koncert Brněnského Valášku

24. říjen 2017
Na moravskou notu

Máme pro vás v pořadí už osmý koncert z cyklu Na živú notečku. Vychutnejte si umění cimbálové muziky Brněnského Valášku.

Už osmý koncert z cyklu Na živú notečku se odehrál v poslední prázdninový den, tedy ve středu 31. srpna se ve foyer budovy Českého rozhlasu Brno na Beethovenově 4.

Tentokrát byla hostem cimbálová muzika dětského národopisného souboru Brněnský Valášek. Historie souboru sahá až do roku 1975, tedy do dob, kdy žádný ze současných členů ještě nebyl na světě. Všem současným členům je totiž maximálně 22 let.

Jak samotný název souboru napovídá, přestože sídlí v Brně, zaměřuje se na písně, tance a zvyky z Valašska.

Soubor má celkem tři muziky, v Českém rozhlase Brno vystoupila nejstarší z nich. Zahrála ve složení: Michal Mikulka - prim, Vojtěch Halaš - terc, Radomír Kula - cimbál, Ondřej Mikulka - basa, Michal Uhříček - viola I, Martin Říčný - viola II, Aneta Fillová - flétny, Bára Nekudová - zpěv.

Cyklus „Na živú notečku“ je koncertním speciálem pořadu Na moravskou notu a vystupují v něm mladé folklorní muziky a zpěváci. Koncerty připadají vždy na poslední středu v měsíci.

autor: ska

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.