VIDEO: Leu někdo přivázal u útulku. Teď čeká na nového pána

19. září 2018

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům najít nové pány. V zařízení ve Žďáře nad Sázavou žije od začátku září fenka Lea. Má krásnou, černobíle strakatou srst.

„Je to kříženec. Byla uvázaná za útulkem, byla vystrašená,“ představuje asi dvouletou Leu provozovatelka útulku Hana Janáčková.

Fenka podle ní nebyla v žádném případě týraná, a její majitel ji musel mít rád. „Rozhodně to byl někdo, kdo nemohl toho pejska mít, a bylo mu to líto. Mohl to být někdo starý, opuštěný, nebo přecházel z baráčku do bytu,“ odhaduje. V každém případě je Lea živý veselý pes, který po počáteční plachosti dobře vychází i s ostatními psy v útulku.

Lea je mladá živá fena, která ráda ohlídá zahrádku a zvládne i život v bytě

Lea je typická „vesnická směs“, a podle vyšetření veterinářem je zdravá. Je zvyklá na vodítko, a je schopná zvyknout si i v bytě, pokud s ní majitel bude chodit na procházky. Případný zájemce o Leu může útulek oslovit telefonicky nebo na facebooku, může i osobně přijet a hned se se psem seznámit, a třeba si s ním i vyjít na procházku. „Tady kousek je louka. Někomu padne pejsek do oka, takže si ho hned odveze, někomu to trvá, a třeba dvakrát přijede,“ dodává Hana Janáčková.