VIDEO: Legrúti s Pavlem Karlíkem. Podívejte se na první koncert ze Seriálu dechových hudeb z Kyjova

15. leden 2023

Je tu první díl ze seriálu dechových hudeb, který Český rozhlas Brno připravuje s kulturními domy v Kyjově a Hodoníně. Nově tyto tradiční koncerty budeme přenášet i na vlnách rozhlasu naší Moravy.

V Kyjově vystoupila 17. ledna dechová hudba Legrúti a také zpěvák a autor nového CD Zachovaj v srdénku Pavel Karlík se svými pěveckými hosty. Český rozhlas Brno se tak připojil k roky zaběhnutým seriálům dechových hudeb v těchto dvou kulturních domech.

Během roku nabídneme posluchačům deset koncertů dechovek z celé Moravy. Ve vysílání se můžete těšit na Mistříňanku, Miločanku, DH Šarovec a řadu dalších.

Všechny koncerty (včetně toho prvního v Kyjově) jsou veřejné, takže diváci jsou srdečně zváni přímo na místo.

Dramaturgii prvního večera měl na starosti Martin Valent, kapelník Legrútů a Pavel Karlík. Ten si novou desku nadělil ke svým 30. narozeninám. Na koncertě vystoupili zpěváci moravských a také záhoráckých dechovek Soňa Polláková, Lucie Smolárová, Lea Zimková a Jozef Ovečka s Jurajem Pollákem.

autor: Jiří Kokmotos

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.