VIDEO: Hradecký policista vytáhl ženu s téměř 4 promile alkoholu z železničního kolejiště

19. červenec 2019 12:54

Ve čtvrtek 18. července 2019 krátce po půl šesté odpoledne si policista sloužící na službě obvodního oddělení Hradec Králové 1, které sídlí nedaleko hradeckého hlavního nádraží, na kamerovém systému všiml ženy sedící v zakázaném prostoru mezi kolejemi. Okamžitě informoval operační středisko s požadavkem na zastavení provozu vlaků. Šlo o velmi frekventovanou kolej na trati Hradec Králové - Pardubice.

Policista vyběhl ze služebny a s ženou navázal komunikaci přes plot. Několikrát jí přikázal opustit zakázaný prostor. Žena se rozešla se směrem k nádraží, kde po pár metrech spadla přímo do kolejiště.

Policista se ženě vydal na pomoc

Musel oběhnout budovu a dostat se přes plot k ženě. Ta byla bez viditelného zranění a evidentně pod vlivem alkoholu. Z kolejiště osobu muž vytáhl a poskytl jí první pomoc.

Záchrana ženy z vlakového kolejiště

Čtyřicetiletá žena z Orlickoústecka byla podrobena dechové zkoušce. Její výsledek byl ohromující - 3,95 promile alkoholu v dechu. Na místě si ji převzala záchranná služba, která zachráněnou převezla do nemocnice.

Po půl hodině byl provoz na trati obnoven

Policisté případ vedou jako přestupek a po prošetření ho předají ke správnímu orgánu, v tomto případě drážní inspekci k dořešení. Za všímavost a rychlou reakci patří policistovi velké poděkování.

autor: baj | zdroj: Policie ČR

Související