Vídeňský bramborový knedlík
Připravila Vilma knedlík, nebo nok? U scény s tímto sporem jste se jistě i vy nejednou pobavili při sledování filmu Pelíšky. A ani ten tak samozřejmě Zuzana Plíšková nevynechala, když vybírala recepty do Apetýtu inspirované známými filmy. Dnes si tedy připravíme vídeňský bramborový knedlík.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
100 g mouky
100 g krupice
2 žloutky
30 g másla
sůl
muškatový oříšek
Postup:
1. Brambory uvaříme, lehce propláchneme studenou vodou a oloupeme.
2. Poté je prolisujeme nebo najemno nastrouháme.
3. Důkladně promícháme s moukou, krupicí, žloutky a solí a rozpuštěným prochladlým máslem. Pokud je těsto až příliš řídké, přidáme trochu krupice.
4. Ruce si namočíme do studené vody a z těsta tvarujeme menší kuloaté knedlíky. Ty poté vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15-20 minut.
5. Knedlík se hodí nejlépe ke smetanovým omáčkám
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.