Více alkoholu a drog za volantem. Na Zlínsku narostl počet nehod

16. červen 2020 14:24

Nejvíc nadýchal muž z Kroměřížska a to 2,36 promile

Policisté na Zlínsku evidující stále rostoucí počet dopravních nehod zaviněných řidiči pod vlivem alkoholu a drog.

Čtěte také

„Za období od ledna do poloviny června letošního roku evidujeme o 16 dopravních nehod s alkoholem více než za srovnatelné období roku loňského. Zatímco v roce 2019 jich bylo 29, v roce letošním již 45, což je alarmující,“ uvedla mluvčí policie ve Zlíně Monika Kozumplíková.

V minulém týdnu přistihli policisté na Zlínsku celkem 23 podnapilých řidičů a 10 řidičů, kteří usedli za volanty vozidel pod vlivem drog.

Včera podle Kozumplíkové zorganizovali policisté v Otrokovicích a Napajedlech bezpečnostní akci zaměřenou zejména na požití alkoholu.

Akce se zúčastnilo několik desítek policistů, kteří na třinácti stanovištích zkontrolovali během čtyř hodin více než tisíc projíždějících řidičů.

„Celkově narazili na 10 řidičů, kteří se vydali vozem na cesty pod větším či menším vlivem alkoholu. Rekordmanem se stal třicetiletý řidič z Kroměřížska, u nějž ukázal přístroj hodnotu 2,36 promile alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu tak hrozí nejen zákaz řízení či vysoká pokuta, ale také trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Kozumplíková.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související