Velká pardubická: Mění se parkování i příjezd do areálu

12. říjen 2018 12:10

V neděli nás čeká největší dostihový svátek sezóny - Velká pardubická. Zatímco žokejové na koních proběhnou celou trať maximálně za deset minut, návštěvníkům může cesta na závodiště trvat podstatně déle. A to hlavně v případě, že pojedou autem a to přes Pardubice.

Parkování: letiště a plochodrážní stadion

Návštěvníky Velké pardubické letos čeká příjemná změna. Na rozdíl od minulých let nebude zavřená silnice I/37, kde dřív lidé parkovali. Tuto parkovací kapacitu nahradí místa na pardubickém letišti, kde by mělo být motoristům k dispozici na 2100 parkovacích míst.

Druhá parkovací plocha bude stejně jako vloni v prostoru plochodrážního stadionu ve Svítkově a když bude příznivé počasí, tak i na tamním hřišti. Ředitel dostihového spolku Martin Korba řekl, že i díky možnosti parkovat na letišti bude provoz před i po dostihu plynulejší: „Myslím, že nejenom pro návštěvníky Velké pardubické, ale pro všechny, kteří budou cestovat směr Chrudim, Hradec Králové, to bude velice příjemné. Letiště je uzavřeno, výjezd z letiště velmi urychlí odjezd domů všech návštěvníků.“

Příjezd pouze přes vojenské letiště

Další velká změna je i to, že silnice k hlavní bráně dostihového závodiště (sjezd z nadjezdu u Parama) bude úplně zavřená. Vjezd pro všechna vozidla bude hlavní branou vojenského letiště (včetně VIP návštěvníků závodiště). Z letiště bude zajištěna doprava MHD. 

Pěší a cyklisté se na závodiště dostanou bez problémů, jako každý rok vypraví dopravní podnik i kyvadlové autobusy. Je to pět linek:  Z Polabin a 2 spoje z Dubiny, z Hlavního nádraží a z Masarykova náměstí. Tyto autobusové linky budou přepravovat cestující zdarma tam i zpět. Také České dráhy přidají spoj na závodiště z Prahy i z Pardubic a dopravu mezi hlavním nádražím a závodištěm bude tradičně zajišťovat historický motoráček, který provozuje Pardubický spolek železniční dopravy.

Spustit audio