Velikonoční vejce v masovém kabátku
Aneb jarní sluníčka - recept z pátečního Apetýtu 22. dubna s Marcelou Vandrovou.
Suroviny:
sekaná, sůl, pepř, vejce, česnek, cibule, rohlík namočený v mléce, podle potřeby strouhanka, sádlo a samozřejmě vejce vařená natvrdo - oloupaná. Množství masa se odvíjí podle strávníků, případně vajec.
Postup:
Vejce celá obalíme v sekané vytvořené z výše uvedených surovin - nesmí být moc tuhá. Lépe řečeno: na vejce "naplácáme" sekanou a uhladíme. Posléze obalíme ve strouhance a zvolna smažíme v rozpáleném sádle. Opatrně podélně rozkrojíme. Nejlepší je podávat smažená sluníčka s jemnou bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.