Velikonoční vaječný likér
Máme Velikonoční nebo někdy i Červené pondělí. A dnešek patří zejména lidovým tradicím. Koledování, pomlázkám či mrskutu. Žena nebo dívka má být dnes pošlehána čerstvými pruty, aby byla svěží a zdravá.
Pohoštění velikonočních koledníků bývá různé. Jednu z možností nabízíme také v dnešních svátečních apetýtových receptech.
Na Vaječný koňak podle Jana Rimplera potřebujete:
- ½ l smetany
- 5 žloutků
- 1 vanilkový lusk
- 200 g cukru krupice
- 200 ml rumu
Postup:
- Smetanu, cukr a rozříznutý vanilkový lusk přivedeme k varu a odstavíme.
- Žloutky ohřejeme ve vodní lázni a smícháme se smetanou, přidáme rum, necháme vychladit a přecedíme do sklenic.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.