Vejce v kyselém nálevu
Dlouhou dobu byla vejce strašákem kvůli cholesterolu. Že je to s ním v souvislosti s vajíčky trochu složitější, už dnes víme. A také víme, že je dobré vajíčka do jídelníčku určitě zařazovat.
Budete potřebovat:
- 5 vajec
- 300 ml vody
- 1-2 lžíce octa
- 2-3 lžíce cukru
- 150 g špeku
- špetku pepře
- sůl
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, rozkrájíme na osminy a opepříme.
- Nálev připravíme z vlažné vody, cukru, octa, soli a opraženého špeku.
- Vejce nálevem zalijeme a podáváme v misce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.