Vedení Valašského Meziříčí povolilo vstup psů do památkově chráněného parku

24. únor 2020 12:20

Rozhodnutí rady města kritizuje opozice. Radnice ujišťuje, že pokud bude park znečištěn psími exkrementy, rozhodnutí velmi rychle přehodnotí.

Do městského parku u Zámku Kinských ve Valašském Meziříčí mohou nově psi. Radní města na svém posledním zasedání změnili vyhlášku, která vstup zvířat do parku od jeho otevření v roce 2010 zakazovala.

Čtěte také

Změnu vyhlášky kritizuje na sociálních sítích část veřejnosti i opoziční zastupitelé. Obávají se znečištění památkově chráněné lokality, která je jedním z mála míst ve městě určených pro vyžití rodin s dětmi.

„Zámecký park je takové místo, které by měly využívat pro hrátky malé děti s rodiči. Myslím si, že rozhodnutí rady bylo velmi neuvážené a asi i populistické,“ řekla Českému rozhlasu Zlín opoziční zastupitelka Irena Browerová z hnutí STAN pro Valmez.

Starosta z hnutí ANO Robert Stržínek nevylučuje, že se v budoucnu může rozhodnutí rady města změnit. „Pokud zjistíme, že máme park zaneřáděný od psích exkrementů, tak velmi rychle toto povolení zase změníme,“ ujistil. Do parku je možné psy vodit pouze na vodítku.

autor: Gabriela Hykl
Spustit audio

Související