Ve Zlínském kraji je naočkováno přes pět tisíc dětí, nejvíc jich naočkovali ve Zlíně

11. srpen 2021 11:07
Zprávy ze Zlínska

Zdravotníci ve Zlínském kraji naočkovali k 10. srpnu 2021 přes pět tisíc dětí ve věku od 12 do 15 let. Očkování dětí funguje na šesti očkovacích místech v pěti městech, od září by se mohli přidat i pediatři.

Registrovat děti ve věku od 12 do 15 let je možné standardně na odkazu registrace.mzcr.cz. U očkování osob ve věku 12 až 15 let musí být přítomný jeden ze zákonných zástupců. Očkování dětí probíhá ve všech velkých očkovacích místech v okresních městech, ale také třeba v Luhačovicích nebo ve Valašském Meziříčí – jednotlivá místa se zájemcům automaticky nabídnou při registraci. Děti ve věku 12 až 15 let jsou očkovány vakcínou Pfizer.

U dané věkové skupiny je nezbytné, aby byl na očkovacím místě k dispozici pediatr nebo praktický lékař pro děti a dorost. Pokud rodiče chtějí naočkovat dítě bez registrace, je podle koordinátora očkování ve Zlínském kraji Jiřího Lučana dobré si do vybraného očkovacího centra nejdříve zavolat:

Podle Lučana by v budoucnu měli očkovat také sami pediatři. Začít by mohli už v září. Záležet bude ale na zájmu lékařů i rodičů.

 

autoři: Tereza Cedidlová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související