Ve zlínské zoo mají spoustu zvířecích miminek, po lidech se údajně stýská jen primátům

30. říjen 2020

Zlínská zoologická zahrada je druhou nejnavštěvovanější zoo v Česku. Nyní je bez návštěvníků. To je problémem ve financování, zvířatům to ale nijak zvlášť nevadí.

Prozradili to ředitel zlínské zoo Roman Horský s mluvčí zahrady Romanou Bujáčkovou v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín.

Na co nového se návštěvníci mohou těšit po otevření zoo? Jak zvířata vnímají areál bez návštěvníků? Které projekty budou a které nebudou kvůli nedostatku financí realizovány? Na tyto a další otázky odpovídali zástupci zoo v pořadu Apetýt.

Prozradíme, že zoo návštěvníky mimo jiné láká na tuzemský unikát, kterým jsou ptáci kiwi, ale také na zátoku rejnoků nebo na slony africké. Ti nedávno dostali nový velký výběh a půjde-li vše dobře, jejich rodina se rozroste o nového člena. Slonice Kali je totiž březí a vytoužené slůňátko přivede na svět příští rok v létě. Dalších zvířecích miminek tam ale mají už teď spoustu.

Už nyní se můžete do zoo podívat díky webovým stránkám a facebooku zoo, kde se také dozvíte, jak můžete hlasovat pro nové jméno samičky kiwi.

Více v záznamu rozhovoru, který připravila Andrea Kratinová. Hosty byl ředitel zlínské zoo Roman Horský a mluvčí zahrady Romana Bujáčková.

autoři: Andrea Kratinová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související