Ve Vsetíně si lidé mohou užít opravené lázně. Lákají na vířivku a bezbariérový přístup

23. září 2020

Městské lázně se veřejnosti otevřely po devíti měsících oprav. Náklady v hodnotě přes 50 milionů korun byly největší letošní investicí města.

Hlavní pětadvacetimetrový plavecký bazén má nové obložení, vydlážděno je i jeho okolí. Nahrazen byl tubus téměř stometrového tobogánu novým kusem stejného tvaru, nový je dojezdový bazének, upravena byla i nástupní věž do tobogánu.

Nové jsou sprchy, toalety, sušárny, také šatní skříňky, které jsou na čip, a turniketový odbavovací systém. Kvůli bezbariérovosti byla zrušena brodítka mezi sprchami a bazénem.

Zásadní část rekonstrukce proběhla v zázemí objektu a týkala se mimo jiné vzduchotechniky, rozvodů elektřiny a bazénové technologie. Od nových technologií si město slibuje velké úspory na energiích.

Lázně byly otevřeny v roce 1961, v posledních letech je navštívilo zhruba 110.000 lidí ročně. Kromě plavců je využívají například i školáci pro hodiny plavání. Vylepšené zázemí, tobogán a vířivka mají přilákat více návštěvníků z řad veřejnosti.

"Návštěvníci jistě ocení výrazné vylepšení komfortu, například zvýšení pocitové teploty díky nové jednotce pro společnou výrobu tepla či vyhřívaným lavicím v bazénovém prostoru," uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička (KDU-ČSL). Město na příští rok plánuje vybudování parní sauny.

Vstupné do lázní se pro veřejnost zvýšilo, a to z 80 korun na 100 korun za hodinu pobytu v bazénu. "Je to nejen kvůli zkvalitnění zázemí a služeb, ale hlavně z důvodu několikerého zdražování cen energií, které proběhlo od roku 2016, kdy jsme vstupné zvyšovali naposled," uvedl Ivo Kousal, jednatel Vsetínské sportovní, která lázně provozuje.

Vsetínské lázně jsou otevřeny denně od 7 do 21 hodin, o víkendu od 10 do 21 hodin.

Spustit audio

Související