Ve Vizovicích začal festival Masters of Rock. V pohotovosti jsou kromě fanoušků také policisté

11. červenec 2019 12:24

Do Vizovic zamířily tisíce fanoušků metalové a rockové hudby z celého světa. Nejen řidiči by měli být v okolí pozorní. Na místě jsou desítky policistů.

Ve Vizovicích na Zlínsku dnes začíná čtyřdenní hudební festival Masters of Rock. Do města míří tisíce fanoušků z celé Evropy. V pohotovosti jsou také policisté. Informace o dopravě, parkování i bezpečnosti návštěvníků akce sdělila v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kolik policistů bude letos dohlížet v rámci festivalu na pořádek a dopravu?

Ve Vizovicích jsou už od úterý v pohotovosti desítky policistů. Stanovými městečky budou projíždět hlídky na čtyřkolkách. Nápomocni nám budou také nováčci z útvaru policejního vzdělávání z Holešova. Ti budou součástí jednotlivých policejních hlídek a k dispozici máme i několik mobilních termovizí, které budou využívat v nočních hodinách v závislosti na aktuální situaci a podmínkách.

Jak bude vypadat parkování ve Vizovicích a v jeho okolí?

Na hlavní silnici, která vede ze Zlína do Vizovic, je vybudován koridor pro chodce. Je tam samozřejmě zakázáno parkování tak, jako v minulých letech. A cesta ze Zádveřic do Vizovic bude také v odbočce na Těchlovský kopec uzavřena. Bude tam přísný zákaz parkování. Bude obousměrná tak, aby tam zůstala zachována kamionová doprava. Chtěli bychom všechny řidiče požádat, aby respektovali dopravní značení a využívali k parkování pouze místa, která jsou vyznačena, a kterých je tam dostatek.

Policejní kontroly ve Vizovicích

Na co si musí dát pozor řidiči projíždějící Vizovicemi?

Řidiči, kteří projíždějí Vizovicemi, by měli zpomalit, být obezřetní, protože všude budou procházet chodci, kterých tam budou desítky tisíc, takže opatrně a pomalu.

Jaká doporučení máte pro účastníky festivalu, kteří táboří v okolí?

Návštěvníky samozřejmě varujeme před krádežemi. K těm dochází po dobu trvání festivalu každoročně. Cenné věci tedy nenechávat ve vozidlech a stanech a vždy je mít u sebe. Batohy a kabelky je dobré mít neustále pod dohledem a zapnuté. Policisté i kriminalisté v civilu budou procházet stanovými městečky, a budou se tak snažit krádeže minimalizovat.

Jaké přestupky museli policisté řešit v minulých ročnících?

Každoročně policisté řeší několik desítek přestupků v dopravě, ať už se jedná o alkohol za volantem nebo nerespektování dopravního značení. Také se opakovaně setkáváme s fyzickými napadeními a krádežemi, ať už ze stanů, ze zaparkovaných vozidel nebo zavazadel, které mají lidé při sobě.

autoři: redakce , Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související