Valašská kyselica

Vyzkoušejte tradiční recept od Karolíny Cimbalníkové ze Základní školy Horní Lideč.

Budete potřebovat:

1 litr vody
sáček kysaného zelí
3 klobásy
4 větší brambory
5 uvařených vajec
500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
majoránka

Postup:

1. Kysané zelí slijeme, propláchneme a pokrájíme na menší kousky.

2. Ve vodě uvaříme doměkka.

3. V dalším hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory s nakrájenými klobásami.

4. Po uvaření vše smícháme dohromady a přidáme uvařená vejce.

5. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do vroucí polévky.

6. Přidáme česnek, majoránku a podle potřeby dosolíme a dopepříme.

autor: Zuzana Plíšková