Vaječná tlačenka

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou, který jsme vysílali v pondělí 18. dubna 2011.

Suroviny:
5 vajec, 330 ml míchané sterilizované zeleniny, 1 kostka bujonu, 1 balení želatiny, 150 g šunky, 1cibule , 25g tarakés omáčky, 1 dcl vody

Postup:
Vejce uvaříme natvrdo, pak jej vychladlé nadrobno nakrájíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
Šunku nakrájíme na čtverečky a vše spolu smícháme, zalijeme tatarskou omáčkou. Ke šťávě ze zeleniny přidáme kostku bujonu, ohřejeme vodu a převaříme. Do vlažně tekutiny vložíme želatinu. Vše smícháme dohromady. Do formy srnčího hřbetu dáme průhlednou potravinovou folii, vylijeme celou směs a necháme aspoň 4 hodiny v chladničce ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme a nakrájíme na plátky.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.