V Uherskohradišťské nemocnici se stěhují některá pracoviště. Omezení pro pacienty potrvají do pátku

13. listopad 2019 12:47

Stěhování souvisí s plánovanou rekonstrukcí budovy, ve které sídlí plicní, neurologické a onkologické oddělení. Omezen je provoz například bronchoskopie nebo spirometrie.

V Uherskohradišťské nemocnici se stěhují některá pracoviště. „Pro pacienty tak bude na nezbytnou dobu omezen provoz například bronchoskopie nebo spirometrie,“ sdělil mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Stěhování souvisí s plánovanou rekonstrukcí budovy, ve které sídlí plicní, neurologické a onkologické oddělení. „Tato pracoviště se na téměř dva roky přesunou do prostor bývalé interny, která se uvolnila po otevření nové budovy interních oborů na začátku letošního roku,“ uvedl mluvčí.

Máme stanovený přesný harmonogram, který jsme vyvěsili v areálu nemocnice, na webových stránkách i na sociálních sítích.
Jitka Bílková, náměstkyně ředitele nemocnice

Stěhování z budovy B do budovy G se uskuteční od středy do pátku. „Máme stanovený přesný harmonogram, který jsme vyvěsili v areálu nemocnice, na webových stránkách i na sociálních sítích. Informovali jsme také rodiny pacientů hospitalizovaných na lůžkách plicního a neurologického oddělení, pokud by přesto měli lidé nějaké dotazy, mohou se obracet i na naše infocentrum v centrálním objektu,“ uvedla náměstkyně Jitka Bílková.

V budově B zůstanou pracoviště mamografie, rentgen pro ambulantní pacienty, CT přístroj a sonografie. „Vše jsme naplánovali tak, aby se stěhování dotklo našich pacientů co možná nejméně. Na plánovanou péči do ambulancí těchto oddělení jsme nikoho na tyto termíny neobjednávali, vždycky jsme také zachovali provoz alespoň jedné ambulance, aby byla zajištěna akutní péče. Úplně uzavřená tak zůstane na jeden jediný den ve čtvrtek pouze spirometrie a bronchoskopie. Nakonec jsme neomezili ani návštěvy u pacientů ležících na plicním a neurologickém oddělení,“ uvedla Bílková.

Čtěte také

Rekonstrukce budovy B by měla začít na jaro příštího roku, vyklízení prostor a příprava na stavební úpravy ale začne již nyní. Investici ve výši 246 milionů korun bude financovat Zlínský kraj, který je zřizovatelem nemocnice a vlastníkem budov v jejím areálu. Pracoviště by se měla vrátit do upravených prostor asi na podzim roku 2021.

Nemocnice modernizuje také magnetickou rezonanci, potrvá to do 6. prosince. „Vyšetření pacientů náhradně zajišťují další pracoviště magnetické rezonance ve zlínské a kroměřížské nemocnici. Na dílčí krátkodobá omezení mohou pacienti a návštěvníci narazit rovněž v centrálním objektu nemocnice, kde se v průběhu listopadu mění celkem 27 dveří za automatické,“ uvedl Havrlant.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související