V Uherském Brodě bude komunální volby řešit soud. Zastupitel a senátor Patrik Kunčar chce přepočítat volební hlasy

11. říjen 2022 10:05

Senátor a nově zvolený zastupitel Uherského Brodu Patrik Kunčar z KDU-ČSL podal stížnost ke krajskému soudu v Brně na průběh komunálních voleb ve městě. Chce nechat přepočítat volební lístky. Podle něj existují indicie, že hlasy mohly být špatně spočítány.

V Uherském Brodě získala v komunálních volbách současná koalice lidovců, Nezávislých za rozvoj města a ODS těsnou většinu čtrnácti mandátů. Miroslava Poláková z Nezávislých ale přešla k dosavadní opozici (ANO, uskupení Vstřícnost, slušnost, komunikace a Brod žije) a společně podepsali koaliční smlouvu s tím, že Poláková bude novou starostkou.

Čtěte také

Její mateřské uskupení Nezávislí za rozvoj města ji následně vyzvalo, aby se vzdala zastupitelského mandátu, ta to však odmítla. V souvislosti s tímto povolebním vývojem podal Patrik Kunčar z KDU-ČSL, který je senátorem a také nově zvoleným zastupitelem města, podnět k soudu na přepočítání volebních hlasů. Podle Kunčara právě Miroslava Poláková prošla do zastupitelstva jen velmi těsně díky preferenčním hlasům a právě tyto hlasy chce nechat přepočítat.

AKTUALIZACE 25. 10. 2022: 

Krajský soud v Brně zamítl všechny stížnosti na průběh voleb ve Zlínském kraji. Se svým návrhem na přepočítání hlasů v Uherském Brodě neuspěl ani lidovecký senátor Patrik Kunčar.

Pokud si chcete připomenout výsledky komunálních voleb, najdete je ZDE.

Sledujeme veškeré povolební dění ve Zlínském kraji, informace v sestupné časové posloupnosti nabízíme ZDE.

Spustit audio

Související