V rozsáhlé části Zlína neteče pitná voda, lidem jsou k dispozici přistavené cisterny

18. červenec 2019 08:33

Důvodem omezení je rekonstrukce parovodu před hotelem Moskva, kterou připravuje firma Alpiq Zlín. Výpadek se dotkne také části Baťova továrního areálu.

V rozsáhlé části Zlína nepoteče ve čtvrtek 18. července pitná voda. Odstávka se bude týkat podstatného úseku ulice Bratří Sousedíků, části ulic Mostní, Pod Rozhlednou, Hradská, Kotěrova, Čiperova a Antonínova, náměstí Práce a náměstí T. G. Masaryka. Voda nepoteče ani v ulicích Na Vyhlídce, Vysoká, U zimního stadionu, Březnická, Nad Ovčírnou I, II, III, IV, V, Růmy a Hrnčířská. „Bez vody zůstane také část bývalého Baťova továrního areálu. Odstávka bude platit od 7:30 do 16:00,“ sdělili zástupci společnosti Vodovody a kanalizace (VaK) Zlín.

Predzásobte se pitnou vodou

Důvodem omezení je rekonstrukce parovodu před hotelem Moskva, kterou připravuje firma Alpiq Zlín. Pracovat se bude také na související přeložce kanalizace. Společnost Moravská vodárenská rovněž chystá napojení nové přípojky pro hotel Moskva z nově vybudované přeložky vodovodu.

VaK Zlín doporučuje lidem z dotčených lokalit předzásobit se na dobu odstávky pitnou vodou. Zájemcům však budou k dispozici i přistavené cisterny. Obyvatelé je najdou v Březnické ulici a ulici Bratří Sousedíků, u Alzheimer centra v ulici Růmy, u budov 34, 32 a 21 v továrním areálu a také poblíž hotelů Moskva a Garni.

Více informací obdržíte na zákaznické lince MOVO: 840 668 668 nebo 601 276 276. 

zdroj: ČTK
Spustit audio