V Plzni začínají Ozvěny Ekofilmu

23. duben 2019 07:20

Festival Ozvěny Ekofilmu začíná dnes v kulturním centru Moving Station v Plzni. Na programu je český snímek Archa světel a stínů nebo film Děkujeme za déšť.

Voda v krajině, to je hlavní téma letošního ročníku festivalu Ozvěny Ekofilmu, který dnes začne v kulturním centru Moving Station v Plzni. „Nabízíme celkem šest projekcí pro školy a čtyři projekce pro veřejnost. Všechny tyto projekce jsou zdarma, protože festival podporuje plzeňský nadační fond Zelený poklad,“ prozradila produkční Eva Kraftová s tím, že projekce pro školy probíhají vždy v 9 a v 11 hodin a pokud zbydou volná místa, mohou na ně zavítat i zájemci z řad veřejnosti. Rezervace je možné provést na portálu goout.net.

Všechny projekce jsou doplněné besedami s odborníky na dané téma. V rámci doprovodného programu mohou lidé navštívit například Čítání lidu o vodě. „To bude probíhat ve čtvrtek 25. dubna od 19 hodin, členové divadla MY citují z vybraných textů na zvolené téma. Večer bude provázet živá hudba kapely Cloud nine,“ doplnila Kraftová. „První den je v rámci zahájení ozvěn Ekofilmu na programu vítězný film brněnské edice festivalu Děkujeme za déšť. Ten pochází z Ghany a ukazuje příběh farmáře a jeho rodiny a to, jak se jejich živobytí mění v návaznosti na celosvětové změny klimatu,“ popsala produkční. Dále pozvala například na film Les, mapující konflikt okolo těžby dřeva v Polsku v Bělověžském pralese.

autoři: Petra Kosová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio