V Olomouci a Prostějově budou v závěru roku po dvouleté pauze ohňostroje

25. listopad 2022 12:20

Večerní oblohu nad Olomoucí a Prostějovem na přelomu roku opět ozáří silvestrovský ohňostroj. Bude to po dvouleté pauze způsobené epidemií koronaviru. Například prostějovská radnice za ohňostroj zaplatí 290 tisíc korun.

V Olomouci ohňostroj odpálí v neděli 1. ledna v 18 hodin v areálu Korunní pevnůstky. Mluvčí radnice Radka Štědrá ČTK řekla, že radní zvažovali také možnost uspořádat světelnou show s drony či videomapping, nakonec se přiklonili k ohňostroji. Náklady na novoroční ohňostroj budou v Olomouci podle Štědré do 100 tisíc korun. Ohňostroj v předchozích letech do centra Olomouce každoročně přilákal tisíce lidí.

Silvestrovský ohňostroj bude v Prostějově k vidění v sobotu 31. prosince v 20 hodin. Rachejtle mají na večerní obloze vytvářet pestrobarevné obrazce 15 minut. Město se s firmou Pyro&Art domluvilo na scénáři silvestrovského ohňostroje. Půjde o show kombinující hudbu, mluvené slovo a pyrotechnické efekty. Hlavním motivem ohňostroje je příchod Pernštejnů do Prostějova,“ sdělila ČTK primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

„Hlavním motivem ohňostroje je příchod Pernštejnů do Prostějova.“
Milada Sokolová, náměstkyně primátora Prostějova

Ohňostroj bude odpálen z náměstí T. G. Masaryka. Část náměstí před radnicí kvůli tomu bude uzavřená. Sokolová upozornila na to, že vstup na centrální náměstí bude v sobotu 31. prosince od 19:30 umožněn pouze ulicemi Kramářská, Kostelní nebo ze spodní části náměstí T. G. Masaryka, tedy od nákupního centra Zlatá brána.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio